luLU


I made this widget at MyFlashFetish.com.


I made this widget at MyFlashFetish.com.

There was an error in this gadget

Archives

[ Tips ] Jom Lajukan Broadband Yang Habis Limit


assalamualaikum..

sape guna beerrukband sini ??? opsss silap...broad band...dah habis limit belum ?? kalau belum mesti heaven kan bile guna..laju jew...kalau dah habis..kompem korang mencaci kan..kesian beruk tu..die tak bersalah..ok..kat sini aku nak bagi tips untuk tolong beruk korang tu...biar die cepat buat kerja dia..baru hati korang pun senang kan..ok..mula2...baca " basmallah " dulu..ok dah ??

1)Pastikan wktu nie dh connect ke internet.Tekan "start" & cari "run". Dalam tu tulis "cmd" dan tekan ok...




2) Akan kuar command prompt mcm kt bwh ni. Tulis "ipconfig/all" dan enter...

 
3) Bila dh enter akan kluar senarai connection, cari hardware wireless korang (nama Modem korang), tgk gambar kt bwh utk pilih yg mna betol...


4) Ok skarang tekan "ping [address 
korang] -t" Cth ping 10.175.53.131 -t   mcm gmbar kt bwh. Bila berjaya, korang akan trima balasan mcm kt bwh. Kalo x kuar mcm kt bwh mksudnya x berjaya la tu...
 5) Biarkan bnda ni jalan selama mna korang online. Kalo dh xnk tekan pangkah tu ja.


p/s...harap benda ni dapat membantu korang semua ye...:)...have a nice day..:)

RAHSIA AYAT PENGASIH NABI YUSUF

Bacalah Surah Yusuf Ayat 4 yang berbunyi:


"Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada' Asyara Kaukabauw 
Wasy syamsa Wal Qamara Ra aituhum Lii Sajidin"

Bermaksud:
Ingatlah ketika Yusuf berkata kepada ayahnya," Wahai Ayahku, 
sesungguhnya 
aku bermimpi melihat sebelas buah bintang, matahari dan bulan kelihatan 
semuanya sujud kepadaku..."

Kemudian sambung Surah Thaahaa Ayat 39



"Wa-alqaytu 'alayka mahabbatan minnii walitushna'a'laa 'ainii"

Bermaksud:
"Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, 
dan supaya kamu di asuh di bawah pengawasanku."(Qs.thaahaa:39)

Caranya:

Setiap kali bertemu atau bersua dengan kekasih / suami / isteri ,
 bacalah kedua ayat ini. Utk dapatkan kesan yg baik, hendaklah diamalkan 
selalu membaca dihadapannya. Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah 
dgn hanya membaca di dalam hati.
Selain itu, agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua2 ayat ini setiap kali 
lepas solat sebanyak 3 kali.

* Penting! Anda dilarang sama sekali menggunakan ayat ini dgn 
tujuan yg tidak baik.

wahoha.com